Privacy Statement - Jewellery Style

Privacy Statement

 

Als je iets bij ons bestelt, hebben we je gegevens nodig om ervoor te zorgen dat we je bestelling kunnen bezorgen. Maar we springen altijd zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om. We dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, vertellen we hier graag. Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd veranderen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Op onze website vind je het meest actuele privacybeleid. Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Je ziet hier altijd de laatste datum van wijziging.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 1 maart 2021.

Inhoudsopgave

  1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
  2. Wanneer is dit privcacybeleid van toepassing?
  3. Wat zijn persoonsgegevens?
  4. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen we deze gegevens?
  5. Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoe lang worden ze bewaard?
  6. Met wie worden je gegevens gedeeld?
  7. Hoe worden je gegevens beveiligd?
  8. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot je gegevens?
  9. Heb je vragen over ons privacybeleid?

1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Jewellery Style, gevestigd aan de Kerkedennen 43, 7621 EB Borne, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

2. Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die Jewellery Style verwerkt van iedereen die wel eens contact heeft (gehad) met Jewellery Style, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen, op alle aan Jewellery Style gerelateerde domeinen.

3. Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan je naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of je Jewellery Style-klantnummer zijn persoonsgegevens. En andere gegevens die uniek zijn voor jou, zoals je bestelgeschiedenis bij Jewellery Style of je surfgedrag.

4. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met Jewellery Style, zoals (zakelijke) klanten en contactpersonen van partners en externe dienstverleners.

We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice.

In sommige gevallen ontvangen we je gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we je naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

5. Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoe lang worden deze bewaard?

Gegevens voor het verwerken van je bestelling

Als je iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van je nodig om je bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retourzendingen zijn deze gegevens nodig.

Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en je telefoonnummer.

De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

Gegevens in je account

In je persoonlijke account bewaren we de volgende gegevens: je naam, (bezorg- en woon-/ vestigings-) adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum (als je die hebt opgegeven), betaalgegevens, cadeaubonnen en cadeaukaarten.

In je account bewaren we ook je bestelgeschiedenis inclusief gekozen afleveropties, inclusief de digitale artikelen en abonnementen die je hebt afgesloten.

Daarnaast slaan wij in je account de door jou opgegeven interesses op, namelijk je verlanglijstje, eventuele gekoppelde Jewellery Style apps, taalvoorkeur en je e-mail- en personalisatievoorkeuren.

We bewaren de gegevens in je account zolang je actief klant bij ons bent. Als je 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al je gegevens. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om je gegevens te laten verwijderen in je klantaccount.

Gegevens over je contact met onze klantenservice

Je kan altijd contact opnemen met onze klantenservice. Je kunt met ons bellen op telefoonnummer 085-1302299, mailen naar [email protected], chatten of een berichtje sturen via social media, zoals Facebook en Instagram. Je telefoonnummer in je klantaccount kunnen we daarbij gebruiken om je te herkennen als je onze klantenservice belt. Daardoor kunnen onze medewerkers je snel helpen.

We gebruiken de in je account opgeslagen gegevens om contact met je op te nemen naar aanleiding van je vraag of klacht aan ons. We kunnen je een volgende keer sneller helpen door je gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact met ons bewaren wij dan ook zolang je actief klant bij ons bent.

Een telefoongesprek met onze klantenservice wordt opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om deze interacties te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Wij bewaren elk telefoongesprek gedurende 1 maand.

Wanneer je ons een privéberichtje stuurt via Facebook of Instagram, worden de berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard.

Ook kan de klantenservice de (aankoop)gegevens in je account gebruiken om je te belonen met een extraatje nadat je met ons contact hebt opgenomen. Hiermee willen we onze waardering voor jou als klant laten zien.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving

Wij willen jou graag helpen om in onze webshop te vinden wat je zoekt. Allereerst zorgen we dat onze website of app goed werkt zodat jij optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan Jewellery Style je IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee je ons bezoekt. We zorgen er ook voor dat Jewellery Style zo relevant mogelijk is door onze webshop af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Om dit te kunnen, verzamelen we je zoek-, klik- en koopgedrag bij Jewellery Style. Wij gebruiken deze gegevens voor het in kaart brengen van generieke klantpatronen, zodat we die op individueel niveau in kunnen zetten. Daarbij gaat het niet zozeer om de kennis over individuele klanten. Wij bewaren deze gegevens in je account zolang je actief klant bij ons bent. Als je 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al je gegevens. Als je hierover meer wil weten of je voorkeur wil aanpassen verwijzen we je naar je klantaccount.

Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken

Wanneer je op Jewellery Style een artikel bekijkt, zie je ook andere artikelen die we aanbevelen (bijvoorbeeld onder het kopje “Verder kijken” of “Anderen bekeken ook”). Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar je op dat moment naar kijkt. Op basis van statistieken weten we dat klanten die dat artikel kochten ook geïnteresseerd waren in de andere artikelen. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Als je zoekt naar een bepaalde armband, ziet iedereen dezelfde vergelijkbare armband. Of we laten je op basis van je zoekopdracht zien wat andere gebruikers zochten. Deze vorm van het verbeteren van je winkelervaring zie je ook in een fysieke winkels. Zo staan artikelen van hetzelfde type of die bij elkaar horen meestal bij elkaar. En de verkoper weet ook wat populair is en wat andere klanten kochten toen ze met dezelfde vraag in de winkel kwamen.

Personalisatie op basis van je accountgegevens en zoek-, surf- en aankoopgeschiedenis bij Jewellery Style

Als we weten wie je bent (dan zie je bovenaan op de homepage je naam), kunnen we de webshop voor jou nog persoonlijker maken. Net als in je favoriete fysieke winkel. De winkelbediende kent je en kan op basis van je vorige aankopen en interesses goede aanbevelingen doen. Net als die winkelbediende doen ook wij aanbevelingen en passen wij de webshop aan je voorkeuren aan. We kijken naar wat je eerder bij ons zocht of kocht, wat er op je verlanglijst staat en welke interesses je toonde door bepaalde artikelen of categorieën te bekijken in onze winkel. Dus bijvoorbeeld de ketting die je net hebt gekocht, geven we dan níet als tip. Of de inhoud waarin je minder geïnteresseerd bent, tonen we dan onderaan de website. Ook kunnen we je op basis van deze gegevens op onze website aanbevelingen doen in welke producten je geïnteresseerd zou kunnen zijn op basis van wat je eerder hebt gekocht, bijvoorbeeld een jurkje.

Wij doen dat op basis van je surf-, zoek- en aankoopgedrag. We kijken daarbij niet langer dan drie jaar terug. Je surf- en zoekgedrag verzamelen we op basis van cookietechnieken, je IP-adres en het unieke nummer dat gekoppeld is aan het mobiele apparaat waarmee je surft.

Wij hebben een gerechtvaardigd belang bij het toepassen van deze personalisatie, namelijk om je leven makkelijker en onze webshop beter te maken. Je vindt sneller wat je zoekt en wordt niet gestoord met artikelen en categorieën die niet relevant voor je zijn. Als je gepersonaliseerde aanbevelingen niet op prijs stelt, kun je ze uitzetten in je klantaccount.

Zelf ingestelde voorkeuren

Op verschillende plekken kun je zelf je voorkeuren bij ons aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld ergens van op de hoogte gehouden willen worden of artikelen op je verlanglijstje zetten. Deze voorkeuren kun je altijd zelf aanpassen of uitzetten.

Gegevens voor reviews

We zijn dol op reviews. En onze klanten ook. Want reviews helpen om te vinden wat je zoekt. Als je een review schrijft, kies je ervoor of je persoonlijke gegevens of je naam zichtbaar zijn voor andere bezoekers. Je kunt ook een alias gebruiken. Ook kun je aangeven of wij over je review contact met je mogen opnemen. Wij plaatsen reviews alleen met je toestemming. Omdat reviews lange tijd waardevol zijn voor klanten, bewaren we een review totdat jij van ons vraagt de review te verwijderen of tot het moment dat de review door ons wordt verwijderd op grond van de reviewvoorwaarden.

Gegevens om fraude tegen te gaan

Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

Wanneer er aantoonbaar sprake is geweest van fraude dan zullen wij bepaalde gegevens gerelateerd aan die fraude bewaren. Dit doen we voor de duur van 2 jaar nadat we deze fraude hebben ontdekt.

Social media

Als je social media zoals Facebook gebruikt, kun je via 'like en share'-knoppen op onze website de artikelen die je leuk vindt met je vrienden delen op je social media account. Jewellery Style krijgt geen toegang tot je social media account. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt goed door te nemen zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen.

6. Met wie worden je gegevens gedeeld?

Logistieke partners

Om je bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met logistieke partners zoals DHL en PostNL. Onze logistieke partners krijgen van ons je naam, bezorgadres, factuuradres en e-mailadres. Wanneer je dat bij het plaatsen van je bestelling hebt aangegeven, krijgen logistieke partners ook je telefoonnummer. Deze informatie hebben ze nodig om je pakketje op het door jou gekozen adres af te leveren, om je op de hoogte te houden van het bezorgmoment en je de mogelijkheid te geven om eventueel van aanvullende diensten van deze logistieke partners gebruik te maken (zoals een ander afleveradres).

Andere externe dienstverleners

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen.

Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoeren zijn:

- het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties;

- het ondersteunen bij onze klantenservice;

- het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes;

- het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings en reviews;

- het ondersteunen bij het personaliseren van onze marketingboodschappen en het leveren van een optimale winkelbeleving;

- het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus;

- het ondersteunen bij het doen van onderzoeken en analyses om onze dienstverlening te verbeteren.

De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

7. Hoe worden je gegevens beveiligd?

Jewellery Style neemt veel maatregelen om je persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat je persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast laten we bij Jewellery Style regelmatig onze beveiliging toetsen door externe experts. Geven we je gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met je gegevens omgaat als wij. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

8. Welke rechten kun je uitoefenen met betrekking tot je gegevens?

Recht op informatie

Je hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met je gegevens omgaan.

Recht op inzage

Je hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dat aanvragen in je klantaccount. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op correctie

Je hebt het recht om je persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kun je 24/7 doen in je account.

Recht om bezwaar te maken

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we je persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Zo kun je bij onze klantenservice aangeven dat je niet langer post van ons wilt ontvangen. Ook kun je ons vragen om je gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Dit kun je zelf regelen in je account. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. Ook dit kun je zelf regelen in je account. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op dataportabiliteit

Je hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat, zodat jij deze gegevens kan bewaren in een database van jou of van een andere partij. Dit betreffen je naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Wij bieden jou de mogelijkheid om deze gegevens in een machine-leesbaar formaat te downloaden in je account.

Recht op beperking

Je hebt het recht om beperking van de verwerking van je gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij je gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, kun je contact met ons opnemen via de klantenservice.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

Je hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om je account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten bewaren. Wij kunnen dit verzoek niet inwilligen indien er nog openstaande bestellingen of facturen zijn. Ook kunnen we dit verzoek niet inwilligen als we op grond van de wet je persoonsgegevens mogen bewaren ondanks een verwijderverzoek. Bijvoorbeeld indien er met je account is gefraudeerd. Nadat je 7 jaar niet meer bij ons inlogt, verwijderen wij al je gegevens. Wij bieden je de mogelijkheid om een verzoek in te dienen in je account.

Recht om een klacht in te dienen

Je hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met je gegevens omgaan. Wanneer je een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Je hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat wij je persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

9. Heb je vragen over ons privacybeleid?

Als je nog vragen hebt over de wijze waarop Jewellery Style met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »